Jong, flexibel en vakkundig: dát is ITV!

Werkgevers zien graag dat een medewerker een cursus afsluit met een examen. Vanuit deze roep is in 2009 het Instituut voor Technische Vakexamens (ITV) ontstaan. Dit onafhankelijke examenbureau, geleid door drie vrouwen, is begonnen met het afnemen van examens voor de Van der Heide. We spreken met Irene Hoen, examencoördinator.

Flexibel

Het kantoor van ITV staat in het Friese Kollum, maar examens worden in heel Nederland afgenomen vertelt Irene. “Je herkent ons aan onze flexibele instelling. En dat zie je terug in hoe we ons product, examinering, aanbieden. We denken altijd met de opleider mee. Is het verstandig om een examen bij de klant af te nemen, dan doen we dat. Maar als het handiger is om een kandidaat naar ons te sturen dan nemen we examens op onze vaste locaties in Gorinchem, Almere en Hattem af.”

20110412 - 002

Aanbod

Flexibiliteit zie je ook terug in het aanbod van examens. En dan met name in de frequentie waarin examens afgenomen worden. “Als een kandidaat een herexamen moet doen dan hoeft hij nooit lang te wachten. We organiseren veel examenmomenten waardoor een klant bij ons altijd iets te kiezen heeft. Daarnaast helpen we gezakte kandidaten goed, om ervoor te zorgen dat het een tweede keer wel lukt”, aldus Irene.

Examineren

ITV is begonnen het met afnemen van examens voor laagspanning, daarna volgde hoogspanning en inmiddels is hier PCE aan toegevoegd. Al sinds het begin neemt ITV Stipel-examens af. Irene: “We hebben een mobiele unit waarmee we overal praktijkexamens voor laagspanning kunnen afnemen. Hoogspanning is een ander verhaal, hiervoor maken we gebruik van de faciliteiten van Van der Heide (10kV) in Gorinchem en hoogspanning transportstations (110kV tot 380kV) van TenneT.”

20101004 - 032

“Je merkt dat we echt een enorme groei doormaken. Dat komt deels omdat we steeds bekender worden, maar ook omdat we zelf heel pro-actief ons product aan de man proberen te brengen. Vooral veel netwerken is belangrijk”, lacht Irene. Benieuwd wat ITV voor uw organisatie kan betekenen? Kijk dan ook eens op onze website.

twitter
linkedin