Nieuwsbrief voor Winnaars

Aan het EK doen 'we' helaas niet mee, maar op Wimbledon, bij de Tour en in Rio mogen onze jongens en meiden hun toptalenten tonen. De uitslag van een wedstrijd hangt af van veel factoren. Daarvan is de training de allerbelangrijkste. Bij een examen is dat precies zo. Een goede voorbereiding is het halve werk. In deze nieuwsbrief ontvang je informatie over de voorbereiding voor jouw examen - en als het tegenzit; voor je herexamen.

Soms valt het mee...

Heb je minder dan vijf jaar geleden een certificaat gehaald en ga je nu weer het examen afleggen? Dan kun je een vrijstelling krijgen voor de basistoets van de volgende examens:

  • Stipel Laagspanning (m.u.v. Inspecteur)
  • Stipel Hoogspanning
  • Stipel Hoog- en Laagspanning

Je moet dan wel 5 jaar geleden hetzelfde of een hoger certificaat hebben gehaald. Bijvoorbeeld:

  • Op 1-10-2016 ga je examen VP-LS doen. Op 1-8-2012 ben je geslaagd voor IVWV-LS. Je krijgt nu een vrijstelling voor de basistoets.
  • Op 1-10-2016 ga je examen IVWV-LS doen. Op 1-8-2012 ben je geslaagd voor VP-LS. Je krijgt nu geen vrijstelling voor de basistoets.

Vraag je vrijstelling aan door een scan van je certificaat te sturen aan: .

Soms valt het tegen...

Het kan gebeuren dat je niet in één keer slaagt voor je examen. Om je voor te bereiden op het herexamen, kun je een exameninzage doen. Je krijgt op die manier inzicht in de fouten die je tijdens het examen hebt gemaakt.

Tijdens een exameninzage mag je het vorige examen inzien en de beoordeling door de corrector. Bij theorie-examens krijg je ook inzage in de juiste antwoorden.

De exameninzage is niet bedoeld voor discussie over het examen. Ben je het niet eens met de beoordeling door de corrector, dan kun je bezwaar indienen tegen de uitslag.

Elke dinsdagochtend kun je jouw examen komen inzien op onze locatie in Kollum. Je kunt dan aansluitend het herexamen voor theorie of schakelbericht afleggen. Aanmelden kan door een bericht te sturen aan: .

Soms verandert er wat...

Onze algemene voorwaarden zijn gewijzigd. Je kunt de nieuwe voorwaarden hier inzien.

Examen Hoogspanning
twitter
linkedin